Op zaterdag 10 en zaterdag 17 augustus presenteert Theatergezelschap Stadsavonturen in het historisch stadscentrum van Den Briel de StoryTrail Theaterwandeling ‘Brielle & Tromp’. Een van de verhalenvertellers van Stadsavonturen neemt je mee naar de tijd van de Brielse admiraal Maarten Tromp. Een epische reis vol heldenmoed, verraad en intriges…

 

Tromp was een admiraal uit duizenden. Bemind door zijn bemanning, gevreesd door zijn vijanden. Dapper en onverschrokken was hij, maar met een zacht hart. Geboren in Brielle groeide hij uit tot een van de grootste zeehelden in de beginjaren van de Republiek der Nederlanden.

 

Niet iedereen gunde Tromp zijn successen. Zijn stadsgenoot en collega-zeevaarder Witte de With bijvoorbeeld werd verteerd door afgunst en jaloezie. Alles deed hij om Tromp dwars te zitten en in diskrediet te brengen. Maarten Tromp moest zich dus niet alleen buitenlandse, maar ook binnenlandse vijanden van het lijf zien te houden. Hoe hij dat aanpakte? En of hem dat is gelukt? Dat kan je in geuren en kleuren gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling.

 

De StoryTrail Theaterwandeling ‘Brielle & Tromp’ begint op zaterdag 10 augustus 2024 om 14:00 uur en op zaterdag 17 augustus 2024 om 15:30 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met de speciale kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

De StoryTrail Theaterwandeling ‘Brielle & Tromp’ sluit aan op de tentoonstelling ‘Admiraal Maarten Tromp en zijn gezin. Terug in Brielle’ in Historisch Museum Den Briel. Deze voorstelling kwam tot stand in samenwerking met het museum.

Foto: StoryTrail.nl